Therapeut

Mijn naam is Carine Koele (1975) en ik stel me graag aan je voor. Ik ben al bijna 20 jaar werkzaam als psycholoog en heb een grote passie voor de psychologie van mensen. Mijn opleiding tot psycholoog heb ik gevolgd aan de Universiteit van Utrecht. Na mijn studie in Utrecht (2001) ben ik als basis psycholoog bij het Centrum voor Psychosomatiek Eikenboom (Altrecht) gaan werken. Daar heb ik mijn opleiding tot GZ-psycholoog (2007) afgerond.

Inmiddels heb ik veel werkervaring opgedaan binnen diverse GGZ instellingen zoals bij de Waag, een centrum voor ambulante forensische geestelijke gezondheidszorg en bij GGZ Noord Holland Noord, op een afdeling voor trauma, eet- en persoonlijkheidsstoornissen. Via deze wegen heb ik veel werkervaring opgedaan met verschillende technieken onder andere in: Dialectische GedragsTherapie (DGT), schematherapie, AffectFobieTherapie (AFT) en Eye Movement Desentization and Reprocessing-therapie (EMDR).

In 2013 maakte ik de stap om in deeltijd als zelfstandig psycholoog te gaan werken. Dit beviel zo goed dat ik dit na vijf jaar fulltime ben gaan doen.

In 2015 ben ik aangesloten bij de franchise onderneming Psyche & Zwangerschap in Amsterdam-Zuid waar vrouwen zich aanmelden met allerlei problemen rondom vruchtbaarheid en zwangerschap. Ik begeleid hier groep-therapeutische sessies op basis van de principes van acceptance & commitment therapy, een therapievorm waarbij mindfulness en betekenisgeving een rol speelt om beter te leren omgaan met angsten.

In mijn werk ben ik open, empathisch en ontwapenend; cliƫnten geven namelijk vaak aan zich veilig en begrepen te voelen.

  • BIG geregistreerd GZ-psycholoog (19066962225)
  • Cognitief gedragstherapeut en lid van de VGCT
  • Junior schematherapeut en lid van vereniging van schematherapie
  • EMDR practitioner en lid van de VEN (EMDR vereniging)